Ezt a bejegyzést elkezdem, aztán szerintem folyamatosan fogom még bővíteni, akár képekkel is, mert mindig van olyan dolog, amit majd még ajánlani fogok, saját tapasztalat alapján...
Legyen otthon!
Egy jól mérő konyhai mérleg (én a Lidl-ben vettem digitálisat, ami grammot is mér).
Legyen egy tésztakaparótok (a legjobb a fém, az a profi de a műanyag is megtesz – én a fémet pl. sutolapat.hu-nál vettem a Gyömrői úton, a műanyagot a Tescóban).
Egy fedeles keverőtál a dagasztáshoz (Ezt is bármelyik multinál beszerezhetitek. Ha nincsen fedele a műanyagtálatoknak, ami egyébként is lenne otthon, akkor egy illatszerboltban kapható műanyag hajvédő sapit kell rá húzni, hogy a nedvességet megtartsa).
Szerezzetek be egy szép kis nádból vagy gyékényből esetleg vesszőből, banánlevélből, fakéregből...stb. készült kelesztőkosarat a legjobb forrás: pl. sutolapat.hu).
A kenyér nagyságától függően érdemes a méretet kiválasztani. Ha fél kilónyi kenyértésztát raksz egy kilósra méretezett kosárba, nagyon fog terülni és nem kel meg szépen. Fordítva meg kilóg belőle. Tehát mindig az ideális méretűt az ideális méretűhöz. :)
Emellett fontos azt is eldönteni, hogy vekni, vagy kerek forma a kedvenc, mert ez sem mindegy milyen formában kel. Tehát mindenből kell mindenféle. :)
Legyen egy vaslábas (kerek kenyérhez) vagy kacsasütő jénai (vekni) – mindkettő nagy méretű, hogy a kenyérkének legyen helye sülni.
Viráglocsoló spriccni oder was? :) (A kenyér és a fedő bespriccolására.)
Irdaláshoz, azaz a kenyér bemetszéséhez egy éles zsilettpenge.
Sütőpapír.
Kifogó kesztyű. (Elég jó kis égési sérüléseket lehet szerezni e nélkül.)